• 0
    Az Ön kosara
    A kosár üres.

MILYEN KANDALLÓT?

MILYEN KANDALLÓT?

Belsőépítészeti szempontból az az ideális választás, ha a lakás központi helyiségébe tervezzük a kandallót, hiszen ott tartózkodik legtöbbet a család, vendéget is ott fogadunk. Ami viszont rendkívüli jelentőséggel bír, hogy az adott helyen olyan kéménnyel rendelkezzünk, ami biztosítani tudja a kandalló jó hatásfokú és biztonságos működését.

 

MILYEN KANDALLÓT?

A kandalló egyaránt lehet nyitott vagy zárt tűzterű is. A nyitott tűzterű kandalló felettébb hangulatos, hiszen gondoljunk csak bele, milyen kellemes a téli hidegben hazaérni a kandalló melegére, a ropogó tűz zajára, az égő fa illatára. A fűtési hatásfoka sajnos nem túl jó, mert a fa gyorsan leég a és sokat kell szellőztetni is a friss levegő pótlása miatt. A zárt tűzterű kandalló esetében az égő tűz egy kerámia üvegajtóval van elzárva a lakótértől. Ez hangulati szempontból kevésbé előnyös, viszont van számtalan pozitívuma ennek a megoldásnak. Először is nem jut füst a lakásba, megoldható a külsőégésilevegő-ellátás, azaz a lakás levegőjétől függetleníthető. Ebből kifolyólag sokkal jobb hatásfokot eredményez és egyenletesebb hőmérsékletet is lehet elérni általa. Itt jegyezzük meg, a feltolható ajtós tűztérrel nyitott ajtó mellett is fűthetünk. Visszaeresztve az ajtót a kandallónk zárt tűzterűvé válik.

 

A kandalló építésénél tehát több szempontot kell figyelembe venni. A tűzterek, az építőanyagok nagy választéka alapján egyaránt tudunk alkalmazkodni Megrendelő igényeihez és a hatékony és biztonságos üzemmód követelményeihez.

Nagy légterű helyiség esetében választhatunk monumentálisabb méretű építményt, megfelelő nagyságú tűztérrel. A kisebb szabad hely esetében természetesen a kandalló méretét is ehhez kell igazítani.

A falhoz telepített kandallónál a minimális helyigény – egy átlagos 14 kW-os tűztérnél burkolattal- mélységében 50cm és a szélesség pedig 100 cm. Nagy falvastagság esetén a tűztér részlegesen a falba süllyeszthető.

 

MILYEN KANDALLÓT?

Általános igény, hogy a kandalló vonalvezetése, színhatása összhangban legyen a helyiség kialakításával, a berendezéssel. Főbb irányzatként a modern-, a minimál stílus, a természetes anyagokból megépített formagazdag rusztikus, illetve klasszikus kandallók dominálnak.

A színvilág kiválasztásánál javasoljuk a meleg harmonizáló színösszeállítást. Ez esetben egy berendezés cserénél a kellemes összhatás kialakítása sem okozhat nagy fejtörést.
A szilárd tüzelésű kandallók természetesen csak megfelelő kéménybe kötve üzemeltethetők.
Amennyiben nincs az adott helyen kéményünk, szerelt saválló kéménnyel a füstelvezetés viszonylag egyszerűen utólag is megoldható.
Kémény nélkül látványkandallóval: elektromos, bio etanol tudunk hangulatos tűzfényt nyújtani.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..